Rechtszaak

Veel mensen hebben vragen over het proces van Q- koortspatiënten tegen de Staat der Nederlanden. We hebben gemerkt dat er wat verwarring is en dat veel mensen vragen hebben. Hopelijk geeft dit overzicht meer duidelijkheid.

  1. Als je meedoet aan de rechtszaak, ben je een eiser.
  2. Als de rechtszaak al begonnen was en je hebt je alsnog gemeld bij Luc Rohof, ben je een volger. Als je dat bent, heb je vorig jaar een brief thuis gekregen waarin staat dat je zaak gestuit is.
  3. Je bent geen eiser, geen volger maar hebt wel schade

1. De eisers

Er zijn 297 mensen die meedoen als eiser in het proces. Zij hebben zich in het verleden opgegeven bij de advocaat en zijn directe eisers. De vordering (de eis) kan niet verjaren, omdat het proces loopt. Zoals je misschien weet, zijn de eerste advocaten gestopt. Een van de beste letselschade-advocaten in Nederland wil de rechtszaak overnemen, dat is John Beer.

Ben je een eiser met een verzekering?:

De verzekeringen hebben een akkoord bereikt en de opdracht is verstrekt aan Beer advocaten in Amsterdam. Michel van den Berg en Bert Brunninkhuis hebben aan de eisers recent een e-mail gestuurd voor toestemming om uw belangen te behartigen en daarvoor gebruik te maken van uw gegevens. Bent u geen eiser en heeft u geen mail ontvangen? Laat dit dan zo spoedig mogelijk weten aan Michel en Bert via qkoortsproces@gmail.com.

Ben je een eiser zonder een verzekering?:

Als je niet verzekerd bent, maar wel meedoet aan het proces, heb je geld betaald aan Sindram/Rohof. Je moet dat geld zélf terugvragen omdat je een contract hebben met beide advocaten. Michel en Bert kunnen dat niet doen voor hen.

2. De volgers

Er zijn 188 mensen die niet direct mee hebben gedaan met de eerste rechtszaak. Deze mensen hebben wel aangegeven dat zij ook recht hebben op een vergoeding van de schade.  Deze 188 mensen staan op een lijst van ‘volgers’ en hebben eerder dit jaar een brief thuis gehad.  (Maar ben je verhuisd in de afgelopen jaren? Laat dat ons even weten via: info@stichtingquestion.nl

Luc Rohof, een van de twee eerdere advocaten, heeft namens deze 188 mensen de vordering ‘gestuit’ in januari 2020. Dat betekent dat maximaal vijf jaar (dus tot januari 2025) de vordering van deze mensen niet kan verjaren. Tot die tijd hoef je als volger op deze lijst dus niets te doen. Maar stuit wel vóór januari 2025. Hou dit goed in de gaten!

  • Geen eiser en geen volger, maar heb je wel schade?

De datum waarop je Q- koorts is vastgesteld, is heel erg belangrijk.

  1. Minder dan 5 jaar geleden is de diagnose Q- koorts vastgesteld. (De besmetting kun je eerder zijn opgelopen, dat maakt niet uit). Het gaat om de datum van vaststelling. Je hebt dan een zogenaamde ‘niet verjaarde vordering’. Om te voorkomen dat deze verjaart, moet je binnen vijf jaar na de datum van vaststelling, ‘stuiten’. We helpen je daarbij, als je dat wilt. Mail hiervoor naar info@stichtingquestion.nl
  • Heb je zelf de verjaring voorkomen door op tijd de vordering te stuiten? Hou goed de termijnen in de gaten. De stuiting mag niet ouder zijn dan vijf jaar.
  • Heb je wel schade, maar ben je geen deelnemer in de rechtszaak en/of heb je te laat gestuit? Wacht dan de lopende rechtszaak af. Misschien is de uitspraak in het Hoger Beroep ook voor jou van toepassing en kun je er in de toekomst iets mee. Hou de berichten goed in de gaten.

Rechtsbijstandsverzekering

Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt en je hebt een vraag, stel die vraag dan aan je verzekeraar. Zij zijn er voor jou en jouw rechtszaak, daar betaal je je premie voor.

Gesprek met minister Kuipers

We proberen een afspraak te maken met minister Kuipers. We willen hem vragen om de schade van de Q- koortsslachtoffers te vergoeden. Met de rechtszaak gaat het allemaal te lang duren. Veel mensen worden ongeduldig en er moeten stappen worden gezet.

De rol van Q-uestion

Q-uestion komt op voor de belangen van alle patiënten. Maar Q-uestion is  geen onderdeel van dit proces tegen de Staat der Nederlanden of van het Hoger Beroep en geeft alleen informatie. We durven te zeggen dat deze informatie klopt, maar we zijn niet aansprakelijk voor eventuele fouten in dit bericht.

Reacties gesloten.