Rechtszaak tegen de Staat der Nederlanden

Tijdens de bijeenkomst op 12 november hebben we een korte toelichting gegeven op de stand van zaken tot nu toe. In dit bericht meer hierover:

De eisers

Er zijn 297 mensen die meedoen als eiser in het proces. Zij hebben zich in het verleden opgegeven bij de advocaat en zijn directe eisers. De rechtsvordering (de eis) kan niet verjaren, omdat het proces loopt.

Lees hier de dagvaarding van 2 november 2015, hierin wordt de Staat der Nederlanden gedagvaard door de 297 eisers.

Zoals je misschien weet, is de eerste advocaat gestopt. Een van de beste letselschade advocaten in Nederland wil de rechtszaak overnemen. Michel van den Berg en Bert Brunninkhuis praten in juni met de verzekeringen over het betalen van deze advocaat.

Wat moet je doen als eiser?

Ben je eiser? Neem dat contact op met je rechtsbijstandsverzekering en vraag hoe het zit met jouw vergoeding.

Ben je eiser en geen rechtsbijstandsverzekering? Dan heb je geld betaald aan de eerdere advocaten (Sindram/Rohof). Je moet zelf bij deze advocaten dat geld terugvragen omdat je een contract met hen hebt. Michel en Bert kunnen dat niet voor je doen.

De volgers

Er zijn 188 mensen die niet direct mee hebben gedaan met de eerste rechtszaak. Deze mensen hebben wel aangegeven dat zij ook recht hebben op een vergoeding van de schade.  Deze 188 mensen staan op een lijst van ‘volgers’. 

Luc Rohof, een van de twee eerdere advocaten, heeft namens deze 188 mensen de vordering ‘gestuit’ in januari 2020. Dat betekent dat maximaal vijf jaar lang (dus tot januari 2025) de vordering van deze mensen niet kan verjaren.

Ben je een van de 188 volgers? Dan moet je er wel zelf voor zorgen dat je op tijd de ‘stuiting’ verlengt. Dus vóór januari 2025. Hou dit goed in de gaten!

Weet je niet of je tot deze 188 mensen behoort? Neem dan contact op via info@stichtingquestion.nl. Dan kijken we het voor je na.

Geen eiser en geen volger, maar heb je wel schade?

De datum waarop je Q-koorts is vastgesteld, is heel erg belangrijk.

  • Minder dan 5 jaar geleden is de diagnose Q-koorts vastgesteld. (De besmetting kun je eerder zijn opgelopen, dat maakt niet uit). Het gaat om de datum van vaststelling. Je hebt dan een zogenaamde ‘niet verjaarde vordering’. Om te voorkomen dat deze verjaart, moet je binnen vijf jaar na de datum van vaststelling ‘stuiten’. We helpen je daarbij, als je dat wilt. Mail hiervoor naar info@stichtingquestion.nl
  • Heb je zelf de verjaring voorkomen door op tijd de vordering te stuiten? Hou goed de termijnen in de gaten. De stuiting mag niet ouder zijn dan vijf jaar.
  • Heb je wel schade, maar ben je geen deelnemer in de rechtszaak en/of heb je te laat gestuit? Wacht dan de lopende rechtszaak af. Misschien is de uitspraak in het Hoger Beroep ook op jou van toepassing en kun je er in de toekomst iets mee. Hou de berichten goed in de gaten.

Lees hier de uitspraak van de rechtbank van 25 januari 2017.

Reacties gesloten.