22 februari, manifestatie tegen megastallen

Vanuit de SP statenfractie nodigen wij de actiegroepen/betrokkene graag uit om aanwezig te zijn op onze grote manifestatie tegen megastallen op 22 februari. op de avond zal genoeg ruimte zijn voor opmerkingen, vragen, adviezen en ervaring te delen. hieronder de uitnodiging en meer informatie over de avond (22 februari 20:00 verkadefabriek Den Bosch) inloop 19:30!

wij hopen jullie te zien op de 22e! in de bijlage is onze flyer met standpunten te vinden! voor vragen, en of opmerkingen kan natuurlijk altijd eerder contact opgenomen worden. graag bericht verspreiden (mits mogelijk) onder geinteresseerde en betrokkene. alvast dank!

Dinsdag 22 februari komt Emile Roemer, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, naar Brabant in het kader van de discussie rondom de megastallen. ’s Avonds spreekt Roemer op een grote manifestatie in de Verkadefabriek (Den Bosch) waar door politici, deskundigen en bezorgde Brabanders gediscussieerd wordt over de problemen met de intensieve veebedrijven in Brabant en over mogelijke oplossingen die het provinciebestuur bespreekt op de Statenvergadering van 25 februari. De SP nodigt alle Brabantse actiegroepen tegen megastallen van harte uit om naar de Verkadefabriek te komen en hun zegje te komen doen.

Vanaf 20.00 uur (inloop 19:30 uur) organiseert de Brabantse SP-Statenfractie een grote manifestatie voor alle Brabanders die betrokken zijn bij de kwestie van de intensieve veehouderij in de provincie (actiegroepen, omwonenden, agrarische ondernemers en andere geïnteresseerden zijn daarvoor uitgenodigd). Deze avond vindt plaats in de Verkadefabriek (Boschdijkstraat 45, Den Bosch).

Er is een forum met gastsprekers uit politiek met vertegenwoordigers van in ieder geval VVD en SP. Peter Brouwers van de belangenorganisatie ZLTO, Piet Rombouts van de Brabantse Milieufederatie, ruraal socioloog Jan Douwe van der Ploeg van de WUR, SP-senator Eric Smaling, VVD-lijsttrekker Mieke Geeraedts en Dorien Pessers, hoogleraar rechtsfilosofie en betrokken bewoner van het Brabantse buitengebied zullen eveneens aan het forum deelnemen.

Het CDA weigerde een afvaardiging te sturen, hoewel deze partij sinds jaar en dag op het platteland van Brabant de lakens uitdeelt en een grote verantwoordelijkheid heeft voor de opkomst van megastallen.

Na uiteenzetting van de standpunten is er ook gelegenheid voor het stellen van vragen. SP-leider Emile Roemer verzorgt de afsluiting.

De avond wordt gepresenteerd door Joost Thijssen en de muzikale omlijsting is in handen van Spic & Span. Daarnaast is de SoePexpress aanwezig.

Meer informatie: Veerle Slegers, 0610019604

Programma

19.30 uur             Inloop met muziek SPic & Span en de Soep-Express

20.00 uur             Aanvang programma: Uiteenzetting standpunten gastsprekers in het panel over de intensieve   veehouderij

21.00 uur             Pauze met muziek SPic & Span

21.15 uur             Discussie publiek en panelleden aan de hand van enkele stellingen

22.00 uur             Slotwoord Emile Roemer, SP-fractievoorzitter Tweede Kamer

Panelleden:

  1. Peter Brouwers van de belangenorganisatie ZLTO
  2. Piet Rombouts van de Brabantse Milieufederatie
  3. Ruraal socioloog Jan Douwe van der Ploeg van de WUR
  4. SP-senator en hoogleraar duurzame landbouw Eric Smaling
  5. VVD-lijsttrekker in Brabant Mieke Geeraedts
  6. Hoogleraar rechtsfilosofie en betrokken bewoner van het Brabantse buitengebied Dorien Pessers
  7. Een deskundige op het gebied van gezondheid

Met vriendelijke groet,

Ramon Boersbroek
Fractiemedewerker SP-statenfractie Noord-Brabant
Ruimtelijke Ordening, Milieu en landbouw

rboersbroek@brabant.nl
0681000682 (tijdelijk bereikbaar op 0643135789)
twitter.com/ramonboersbroek

Reacties gesloten.