Meld je aan voor online TOMi Masterclass op 27 juli

Op donderdag 27 juli van 09.30 tot 12.30 uur organiseren we een online TOMi Masterclass. Wil je hieraan deelnemen? Meld je dan voor 20 juli aan bij Hanneke: hgriffioen@zorgbelang-brabant.nl
Er is plaats voor maximaal 7 personen.

Wat is de TOMi Masterclass?

Q-uestion is een samenwerking aangegaan met Stichting TOMi (Therapie Op Maat-instituut).
Het doel van Therapie op Maat is een efficiëntere en effectievere behandeling van een patiënt voor meer kwaliteit van leven.
TOMi vertaalt kennis over ‘therapie op maat’ naar gebruik in de praktijk op basis van meten is weten en is begonnen haar kennis, kunde en nieuwe technieken te ontwikkelen om persoonlijke studies ook echt uit te voeren. Het instituut heeft inmiddels 6 masterclasses in Den Bosch gegeven aan Q-koortspatiënten. De masterclass op 27 juli is online.

Het is vaak maar wat ‘aanklooien’ zei eens een patiënt.

Q-uestion heeft zich ingezet om Q-koorts hoog op de agenda te krijgen bij TOMi omdat ons steeds vaker vragen bereiken over hoe bestaande onderzoeksresultaten toegepast kunnen worden, terwijl elk individu anders is. Er zijn al veel wetenschappelijke onderzoeken naar Q-koorts en QVS gedaan maar wat je als patiënt nu eigenlijk zelf kan doen met die kennis om je persoonlijke situatie te verbeteren is vaak niet zo duidelijk. Het kant-en-klare antwoord op Q-koorts is er immers niet. Q-koorts slachtoffers zijn al jaren zelf op zoek naar wat soelaas biedt. Soms leren we ook van alternatieve manieren en ervaringen van anderen, maar werkt dat ook voor jou? En wil je dan eigenlijk meer begeleiding?

Onderzoek op maat, alleen op jouw situatie toegepast, heet N=1 onderzoek, ook wel N=1 studie genoemd. Wat dit precies inhoudt en om te ervaren of dit bij jou past leer je tijdens deze Masterclass.
Q-uestion wil patiënten graag kansen bieden om zelf iets te doen aan hun klachten en wil ook TOMi in haar streven om meer kwaliteit van leven voor patiënten na te streven ondersteunen. Daarom nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan een TOMi Masterclass!

Er wordt met jóu gekeken naar wat je al gedaan hebt en samen kijk je naar een methode voor N=1 toepassing bij jóuw klachten door Q-koorts. De masterclass duurt 3 uur. Hierna kun je beter bepalen of je met persoonlijk, oftewel N=1 onderzoek zou willen starten. Deelname is gratis.

Wanneer het onderzoek is afgerond heb je inzicht op welke manier je jouw persoonlijke situatie meetbaar kunt verbeteren, op een manier die bij jou past.


Meer informatie over TOMi vind je hier.

Reacties gesloten.