Kamerdebat over de gevolgen van Q-koorts

Patiëntenorganisatie doet dringend verzoek aan Tweede Kamer en minister

Morgen, dinsdag 12 maart 2019, om 19.00 uur debatteert de Tweede Kamer over de gevolgen van de Q-koorts. Q-uestion richt een zeer dringend verzoek aan de Tweede Kamer en de minister om:

Een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de gang van zaken en eindelijk Lees verder…

Vaccineren moet!

Het is voorjaar. Overal lammetjes en geitjes. Foto’s van grootouders en ouders, zittend op strobalen met kleinkinderen en kinderen, lammetjes aaiend. Lachend, vrolijk, trots. Ik betrap me er op dat ik niet denk: ‘goh, wat schattig’, maar: ‘ is hier wel geënt, is dit wel verantwoord, is dit wel veilig?’ Een Pavlovreactie.

In een Lees verder…

Heb jij wel eens het gevoel dat jouw verhaal niet serieus worden genomen?

Uit een online enquête die een collega-patiëntenvereniging eind vorig jaar heeft gehouden, blijkt dat bijna twee derde van de respondenten zich tijdens een bezoek aan de (huis)arts niet altijd gehoord voelt. In de enquête werd gevraagd welke spreekkamersituaties herkenbaar waren. De vijf meest herkenbare situaties zijn gebruikt in de geheel vernieuwde website Lees verder…

Bezwaar maken bij DUS-i

Het kan zijn dat u in deze periode bericht krijgt van DUS-i op uw aanvraag voor de tegemoetkoming.  Helaas geldt dat ook er aanvragen worden afgewezen.  U kunt hiertegen bezwaar maken. Dat dient u bij DUS-i te doen.  In de afwijzingsbrief staat precies hoe u dat moet doen:

Heeft u vragen over deze beschikking Lees verder…